3 redenen waarom je een serum nodig hebt

Geplaatst op 20-01-2023

Elke vrouw houdt zich er wel eens mee bezig dat je elke dag een dagcrème en een nachtcrème moet smeren. Maar lang niet iedereen doet dit netjes iedere dag. Het schiet er ook vaak bij in om dit te doen. Tanden poetsen vergeet je bijna nooit, maar je make-up eraf halen is een ander verhaal. Als daar dan ook nog eens bij komt dat je ook nog een serum moet gaan gebruiken, lijkt het wel veel. Toch is het gebruik van een serum een goede aanrader en hopelijk zul je merken dat dit extra crèmepje wel in je ritme past. Klik hier als je meer wil weten over gezondheidtrends en meer. Vrijwel wekelijks worden hier interessante blogs gepost. 

1 Het kan op elk tijdstip

Een serum kun je op ieder willekeurig tijdstip op je gezicht smeren. Het is niet noodzakelijk dat je het voor je dagcrème gebruikt. Het voordeel hiervan is dat het dus niet erg is als je het een keer vergeet in de ochtend. Vergeet daarom je serum niet mee te nemen in je tas. Als je hem altijd bij je hebt, is de kans erg klein dat je het dagelijks gaat vergeten.

 2 Een soepele huid

Door een serum te gebruiken wordt je huid soepeler. Het voelt aan alsof er meer rek komt in je gezicht. Daarnaast geeft een serum ook een soort extra glans aan je gezicht, waardoor je geen make-up meer nodig hebt. Een foundation kun je dus eigenlijk laten zitten, want je hebt genoeg aan een serum. Een serum is dan ook een stuk beter voor je huid aangezien het mineralen bevat die je huid een boost geven.

3 Hydratatie

Wat verder erg belangrijk is voor je huid, is hydratatie. Door alle ongemakken die je meemaakt op een dag, kan je huid flink gaan uitdrogen. Denk bijvoorbeeld aan de wind, de zon, maar ook de airco in de auto. Deze factoren spelen allemaal een rol in de toestand van je huid. Een serum kan ervoor zorgen dat je huid gehydrateerd blijft. Als je huid goed gehydrateerd blijft, heb je ook nog eens minder kans op rimpels en scheurtjes in de huid.